mobirise.com

Les in Culemborg

Wil je meer leren over paardengedrag en clickertraining en hiermee aan de slag gaan in een veilige omgeving met verschillende pony’s? Dan kan je les komen volgen met de pony’s op locatie in Culemborg. Ik geef zowel privé-les als les in groepjes, aan zowel kinderen als volwassenen.

Workshop voor kinderen of volwassenen

Op zoek naar een leuke workshop voor op jouw stal?
Ik geef geheel verzorgde workshops.
We beginnen met theorie (bij kinderen een half uur, bij volwassenen een uur, omdat we dan wat dieper ingaan op de theorie). Hierna wordt met elkaar, zonder paard, geoefend met timing en precisie van het clicken.
Vervolgens gaan we clickertrainen met de paarden. Afhankelijk van hoe snel de paarden leren en wat ze eventueel al kunnen, kan toegewerkt worden naar verschillende oefeningen. Zoals volgen zonder halstertouw, voetballen, op een plateau staan, achteruitlopen zonder aan te raken en meer! Omdat clickertrainen veel concentratie vraagt, is het het prettigst als tijdens de workshop met verschillende paarden gewerkt kan worden. Op deze manier kan afgewisseld worden en blijven de paarden enthousiast. De workshop duurt 2 tot 4 uur, afhankelijk van het aantal deelnemers en specifieke wensen. Neem gerust contact op voor vragen!
.

Les met je eigen paard

Wil je leren wat clickertrainen voor jou en je paard kan betekenen? Bijvoorbeeld omdat je op zoek bent naar een positieve manier om met je paard om te gaan. Of omdat je met je paard tegen een probleem aanloopt. Ik kom graag langs!

Ik heb ervaring met het inzetten van clickertraining bij verschillende problemen, zoals:
• Angst voor de trailer
• Opdringerig gedrag, bijten, trappen
• Niet stilstaan bij het opstappen
• Verlatingsangst
• Singelnijd
• Niet te vangen in de wei
• Angst voor de dierenarts

Recensies

Van den Brink
Frederieke heeft op onze kleine manege een clinic clickertraining gegeven. Na een theorieles gingen de kinderen in kleine groepjes onder begeleiding van Frederieke aan de slag. En hoe..! De kinderen en de pony's vonden het ontzettend leuk! Ze hebben niet alleen heel veel plezier gehad maar ook nog eens veel geleerd over het gedrag van de pony's.
Frederieke is rustig, duidelijk en gedreven, waardoor ik haar zeker kan aanraden voor het verzorgen van lessen en clinics

----------

Maaike
Mijn kinderen zijn ponygek en we denken er over na om tzt zelf een pony te kopen. Hierdoor wilde ik ook graag met paarden gaan werken, zodat ik waar nodig kan bijspringen. Ik durf er (nog) niet zo goed meteen op. Met deze lessen kom ik in mijn eigen tempo steeds meer te weten over paarden. Hoe bouw je een goede band op, waar voel jij je prettig bij en waar de pony/paard. Je leert naast en met het paard zoveel over jezelf en over de paarden. En dit op tal van manieren. Met de lange teugel, de clicker, loswerken etc.... Frederieke geeft op een hele rustige duidelijke manier les! Ik ga elke maandagavond met veel plezier naar 'de les'.

----------

Deelnemers aan een workshop clickertraining bij Boerderij op IJburg
Leerzame workshop. Veel geleerd over het trainen, gedrag en dat de paarden je spiegelen. 
Echt leuk om op deze manier met de clickertraining kennis te maken.