Web Page Builder

Equicoaching

 Een viervoeter als coach

Equicoaching is een vorm van coaching waarbij samengewerkt wordt met een paard (of pony natuurlijk) om iets over jezelf te leren.


Wanneer kan equicoaching onder andere geschikt zijn?


  • Je loopt in je werk-, familie- of vriendenkring steeds tegen dezelfde problemen aan en wilt dit onderzoeken
  • Je bent onzeker over het maken van een beslissing
  • Je ervaart een te hoge mate van spanning in je dagelijks leven


Paarden zijn van nature kuddedieren en prooidieren, dus het is voor hen van levensbelang om gefocust te zijn op lichaamstaal. Dit maakt dat ze reageren op subtiele signalen van andere paarden, maar ook lichaamstaal van mensen goed kunnen lezen. Dit maakt het mogelijk dat een paard kan helpen om duidelijk grenzen aan te leren geven, ontspannen de leiding nemen, emoties te uiten en steviger in je schoenen te staan.


Oefeningen die gedaan worden zijn bijvoorbeeld het lopen van een parcours samen met het paard, het afbakenen van een eigen ruimte en zorgen dat het paard daar niet binnenkomt, of het nemen van een (figuurlijke) hindernis samen met het paard. Tijdens deze oefeningen hoeft niet  gereden te worden, en ze worden altijd afgestemd op wat bij mens en paard past.


In de coachingsessies streef ik ernaar dat je zelf ontdekt en ervaart. De nadruk ligt niet op het zoeken naar tekortkomingen, maar op het ontdekken naar je eigen kracht.


De coaching begint met een kennismaking in de vorm van een intakegesprek. Dit kan telefonisch of op locatie. Vervolgens wordt een afspraak gemaakt voor een sessie. Soms kan één sessie genoeg zijn. Soms is het prettig om meerdere sessies te doen.

Kennismaken met equicoaching?

CONTACT PAGINA